Teknoloji

Michelin, Simülasyon Yazılımı Uzmanı Canopy Simulations’ı Satın Aldı!

Gelişmiş yarış performansı ve hareketlilik için simülasyon teknolojisi, motor sporları ve otomobil endüstrisindeki ilerlemeyi hızlandırıyor. Michelin, alanında lider bir simülasyon yazılımı uzmanı olan Canopy Simulations’ı satın alarak mükemmel bir “sanal sürücüye” sahip oldu.

Mobilite alanında lider firmalardan biri olan Michelin, alanında lider ve mükemmel bir “sanal sürüşe” sahip simülasyon yazılımı uzmanı Canopy Simulations’ı bünyesine kattı. Günümüz dünyasında simülatörler, yarış ve spor araç üretimi için lastik geliştirirken ideal bir araç olarak öne çıkıyor. 2023 24 Hours of Le Mans etkinliğinde yarışın yıldızı Hypercar sınıfında yarışan tüm prototiplerin tamamen simülasyon yazılımları kullanılarak geliştirilen lastiklerle donatılacağını belirten Michelin, orijinal ekipman geliştirmede teknolojinin vazgeçilmez rolünün altını çiziyor ve yüksek performanslı lastikler.

Matematiksel modelleme ve simülatör kombinasyonu sayesinde, teknik ve ağırlık dağılımı özellikleri açısından yeni bir araba için en uygun lastik boyutları ve teknolojileri belirlenebilir. Veri işleme teknolojisine ve gelişmiş matematiksel algoritmalara dayanan bu kombinasyon, Michelin’in teknoloji lideri ve veri odaklı bir şirket olma taahhüdünü daha da güçlendiriyor. Simülasyonlar sayesinde giderek daha verimli bir yarış ve mobilite deneyimi sunan yeniliklere hız kazandırılarak, Michelin’in iş ortakları ve araç üreticileri ile işbirliği düzeyi optimize edilirken şirketin Ar-Ge odaklı çevresel ayak izi azaltılıyor. Bu sayede daha uzun vadeli, klasik geliştirme departmanlarına göre gerçek anlamda tasarruf sağlanabilir.

Somut bir bakış açısıyla Michelin, teknolojinin üç dijital modelin ortasındaki etkileşim yoluyla dinamik bir gerçeklik ürettiğini, bu modellerden ilkinin devrelerin özelliklerini ve işleme fonksiyonlarını taklit ettiğini, ikinci modelin ise özellikleri kapsadığını belirtti. araç ve üçüncü model, çok ayrıntılı bir lastik davranışı formu sağlar. Görebildiğinizi vurgular. Simülatörler sayesinde sürücüler, çok çeşitli konfigürasyonlardan farklı lastik tiplerini deneme şansına da sahip oluyor.

Bu süreçte gerçek bir araca veya gerçek bir yarış arabasına benzer deneyimler sunan simülatörün sağladığı objektif bilgilerin aktarımı ile sürücülerin bireysel izlenimleri ve geri bildirimleri tamamlanıyor. Sürücüler bu dijital devrime uyum sağladıkça görevleri de önemli ölçüde değişiyor. Öyle ki artık genç sürücüler simülatör sayesinde yeni beceriler kazanırken yarış deneyimlerini de geliştirebiliyor. Bu sayede gerçek ve sanal dünyalar arasındaki köprüler öncelik kazanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu